Meerwerkmogelijkheden Ruitererf

23 april '24

Een uitbouw aan de achterzijde, een vergrote woonkamer, een dakkapel en/of extra slaapkamer(s)? Er is straks van alles mogelijk bij de woningen in Ruitererf.

Als binnenkort de verkoop start zal de uitgebreide meer- en minderwerklijst beschikbaar zijn. Graag lichten we alvast een tipje van de sluier op van een aantal meerwerkopties!

Meer- en minderwerk

Bij nieuwbouw is veel mogelijk. Zo kun je de keuken, badkamer en het tegelwerk naar eigen wens maken en je kunt daarnaast ook fundamentele aanpassingen laten doen aan de woning zoals een uitbouw, tuindeuren/of dakkapel. Dat noemen we meerwerk en komt bovenop de prijs van een woning. Uiteraard horen ook kleine aanpassingen tot de mogelijkheden. Denk daarbij aan het wijzigen van een draairichting van een binnendeur of een wijziging in lichtschakelpunten. Wil je juist opties laten vervallen, dan wordt dit van de prijs afgetrokken. Di noemen we ook wel minderwerk.

Dit alles wordt (incl. prijzen) ook in de meer- en minderwerklijst opgenomen, deze plaatsen we zodra de verkoop start bij de verkoopstukken op de website. Op dit moment zijn de prijzen van de meer- en minderwerkopties nog niet bekend, maar om jouw alvast een beter beeld te geven van de mogelijkheden hebben we een aantal opties uitgewerkt op de sfeerplattegronden. Deze staan bij de bouwnummers bij het woningaanbod.

Bekijk optiemogelijkheden
image alt

Mogelijkheden vrijstaande woningen

De vrijstaande woningen zijn in de basis al ruim, maar een uitbouw kan net dat beetje extra geven. Er ontstaat dan de ruimte voor een vrijstaand kookeiland en een ruimere opstelling voor de eettafel. Ook is het mogelijk om de berging te isoleren en een tussendeur naar de berging te realiseren.

Wil je vanuit de zijkant van de woning ook de tuin kunnen betreden? Kies dan voor de meerwerkopties en vervang het draaikiepraam voor een dubbele tuindeur.

image alt

Mogelijkheden tweekapper levensloopbestendig

De tweekapper levensloopbestendig wordt standaard met slaapkamer en badkamer op de begane grond gerealiseerd en de eerste verdieping is vrij in te delen.

Om een nog ruimer gevoel te krijgen in de woonkamer, is het mogelijk om de slaapkamer en een deel van de badkamer volledig bij de woonkamer te betrekken. Op de eerste verdieping is ruimte voor de badkamer met slaapkamer(s). 

Andere wensen?

Samen met de kopersadviseur van de aannemer neem je de complete opties door voordat de woning gebouwd wordt. Vaak kun je al snel met de adviseur of makelaar rond de tafel zitten zodat je een inschatting kunt krijgen van wat het meer- of minderwerk je gaat kosten (of opleveren). Wel zo handig, dan kun je dit nog meefinancieren als dat nodig is in je hypotheek! 

Heb je andere wensen die niet standaard worden aangeboden? Deze kun je afstemmen met de makelaar zodra je na de inschrijfperiode een woning hebt toegewezen.

Wanneer start de verkoop?

Er wordt momenteel hard gewerkt zodat we op korte termijn in verkoop kunnen met de 11 koopwoningen in Ruitererf. Zodra alle verkoopstukken gereed zijn, kondigen we de start verkoopdatum aan. Naar verwachting is dit in mei.

Heb jij interesse in een koopwoning in Ruitererf? Meld je dan alvast aan als belangstellende. Dit doe je heel eenvoudig door bij jouw favoriete bouwnummer op de button "Aanmelden voor projectfase" te klikken. Je ontvangt dan de komende periode met regelmaat aanvullende informatie over de woningen en ook krijg je bericht zodra de verkoop start.

Aanmelden als belangstellende
Meer nieuws lezen? Nieuwsoverzicht
Wonen in Ruitererf? Bekijk het woningaanbod