Uden, een groot dorp met stadse allure

Een gezellige plaats in Noord-Brabant: Uden. Met meer dan 300 winkels, genoeg gezellige terrasjes, restaurants, lunchplekjes en een cultureel aanbod is er voor iedereen wat te doen. Waar moet je precies zijn? In het gezellige Hart van Uden natuurlijk! Dat geldt sowieso voor alle Bourgondiërs onder ons. Ook voor cultuursnuivers fiets- en wandelliefhebbers, wellnessgangers en sportievelingen is Uden een fijne plek om te wonen, leven en genieten.

nieuwbouw uden ruitererf voorzieningen
nieuwbouw uden ruitererf voorzieningen
nieuwbouw uden ruitererf voorzieningen

Een plek waar jij je nooit verveelt

Om te beginnen heeft Uden nooit stadsrechten gekregen dus het is geen stad, maar als gezellige plaats waar genoeg te doen is doet het zeker niet onder aan een stad. De plaats heeft een levendig centrum met genoeg leuke plekken om neer te strijken. En dat niet alleen, op cultureel en kunstzinnig gebied kom je ook niets te kort met Het moderne Theater Markant, Theater Naat Piek, Museum Krona en ga zo maar door. Ga eens dineren bij restaurant Somm, Pure, Cusco, Zuiders Proeflokaal of Gastrobar Blitz. Stuk voor stuk restaurants waar je in de watten wordt gelegd met verschillende gerechten en een goed glas wijn. Ook de verschillende sportverenigingen, het zwembad en de bioscoop zorgen ervoor dat jij je hier nooit verveelt.

De natuur in om te fietsen en wandelen

Ook de omgeving van Uden is prachtig mooi om te fietsen of wandelen. Er zijn een aantal parken in Uden zoals het Bevrijdingspark, De Meulenreek, of Zuiderpark. Wist je dat Natuurgebied de Maashorst tussen Oss en Uden het grootste aaneengesloten natuurgebied is van Brabant. Ooit stroomde hier de Maas, maar door een breuk in de aardkost kwam de aarde steeds meer omhoog en werd de Maas naar het oosten gedrukt. Die hoogte heet een horst, vandaar: de Maashorst. Inmiddels is het een prachtig gebied van 2400 hectare met heidevelden, poelen en ontzettend veel verschillende planten en dieren. Wandelschoenen aan en genieten dus!

Uden; een stad vol evenementen!

Winkelen, sporten, natuur én horeca. Wat heb je nog meer nodig? Nou… Een leuke bijkomstigheid is dat Uden een breed aanbod aan evenementen heeft, het hele jaar door! Hoe kan het ook anders met het oudste poppodia van Brabant; De Pul, de grootste kermis uit de regio en vele andere populaire evenementen zoals ‘Uden on Ice’ en de foodmarkt ‘Lekker Uden’? Of je nou jong of oud bent, gek op lekker eten óf op sport, van de zon houdt of juist van de winter – in Uden vermaak jij je, 365 dagen per jaar!

Iets vragen? Neem contact op
Wanneer start de verkoop? Planning Ruitererf