Duurzaam wonen in Ruitererf

22 februari '24

Met een nieuwbouwwoning in Ruitererf ben je klaar voor de toekomst. Alle woningen zijn gasloos en hebben een eigen warmtepomp. Zo draag je niet alleen bij aan een beter milieu, maar ben je ook voorbereid op de toekomst. Benieuwd welke duurzame technieken, installaties en energielabel de woningen in Ruitererf hebben? We vertellen je er meer over.

Bodemwarmtepomp

Alle woningen in Ruitererf krijgen een bodemwarmtepomp. Dit is een duurzame manier om je woning te verwarmen. Deze warmtepomp haalt warmte uit de bodem en geeft deze af binnen in huis. In de zomer werkt dit principe precies andersom. Op die manier kun je met de meeste bodemwarmtepompen en vloerverwarming je woning ook koelen!

 

Wat betekent dit voor jouw nieuwbouwwoning?
Om te beginnen heb je in je woning een warmtepomp die de binnengekomen warmte of kou afgeeft aan het vloerverwarmingssysteem en het boilervat voor warm water. Het boilervat heb je in huis om warm water op te slaan. Het boilervat en de warmtepomp bestaat bij de woningen in Ruitererf uit een all-in-one oplossing. Natuurlijk wordt dit netjes weggewerkt in de technische ruimte van jouw nieuwbouwhuis, bij de twee-onder-één kapwoningen levensloopbestendig is dit in de berging op de begane grond en bij de vrijstaande woningen op zolder.

Om uiteindelijk de verwarming en koeling te regelen, hangen er temperatuurregelaars aan de muur. Een bodemwarmtepomp heeft weinig onderhoud nodig. Voor een jaarlijkse check en service aan jouw bodemwarmtepomp kun je – net als vroeger bij een cv installatie - gewoon een servicecontract afsluiten met specialisten.

image alt

Vloerverwarming

Jouw woning in Ruitererf heeft straks overal vloerverwarming in plaats van radiatoren. Dat is een luxe! Altijd warme voeten en overal in huis behaaglijk warm. Ook fijn is dat je in je kamers geen radiatoren hebt die stiekem een hoop ruimte innemen. Daarnaast word je altijd wakker in een lekker warm huis. 

Vloerverwarming is een stelsel van kunststof buizen onder jouw vloer. Deze buizen vullen zich met water van maximaal 35-45 graden Celsius om het overal in huis lekker behaaglijk warm te krijgen. Een stuk zuiniger dan bij een oude cv-ketel waarbij het water tot een hogere temperatuur moet worden verwarmd. Het is raadzaam om de thermosstaat op één waarde te laten staan voor een snellere werking en beter rendement. 

image alt

Zonnepanelen

Alle woningen in Ruitererf krijgen zonnepanelen. Dit is een duurzame manier om je woning van elektriciteit te voorzien. Het werkt als volgt: op het dak van je woning liggen zonnepanelen. Het licht van de zon wordt in de panelen omgezet in energie; stroom dus! Die stroom kun je direct gebruiken in huis.

Het beste energielabel: A++++

Voor iedere nieuwbouwwoning wordt een energielabel bepaald. Dit label geeft aan hoe energiezuinig de woning is, waarbij wordt gekeken naar isolatie en installaties die nodig zijn voor verwarming, koeling, warm water en ventilatie. Hoe minder fossiele energie wordt gebruikt, hoe beter het energielabel. Alle woningen in Ruitererf hebben het beste energielabel, namelijk voorlopig energielabel A++++. Dit houdt in dat de energie die je verbruikt - voor verwarming van je woning en voor het gebruik van warm water - en de energie die je bijvoorbeeld via zonnepanelen opwekt ongeveer gelijk zijn. 

Dit is nog niet alles, want ook heeft dit in veel gevallen een positieve invloed op jouw hypotheek, vanaf 2024 weegt namelijk het energielabel van de woning mee in je hypotheekruimte. Benieuwd hoeveel jij extra kan lenen? Lees er meer over via onderstaande button.

Meer over extra leenruimte

Wonen in Ruitererf?

De voorbereidingen voor Ruitererf zijn in volle gang. Onlangs deelden we al de concept impressies welke nu verder uitgewerkt worden tot definitieve beelden. Daarna volgt ook informatie over de individuele bouwnummers en bijbehorende kenmerken. 

Wil jij hier graag wonen? Ga voor meer informatie naar het woningaanbod en schrijf je alvast in als belangstellende. We houden je dan op de hoogte van het laatste nieuws en ook ontvang je als eerste bericht zodra de verkoop start! We verwachten in het tweede kwartaal van 2024 te starten met de verkoop.

Bekijk woningaanbod
Meer nieuws lezen? Nieuwsoverzicht
Wonen in Ruitererf? Bekijk het woningaanbod